Lumiance |  Sylvania |  Concord
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 44

 

Tämä vuosi on juhlan aikaa, Sylvanian Groupin lippulaivabrändi Sylvania täyttää 100 vuotta.

Sylvania-yhtiöt perustettiin vuonna 1901, mutta brändi luotiin virallisesti vuonna 1924. Sylvanian juuret ovat Pennsylvaniassa 1900-luvun alussa.

Jo ennen vuotta 1924 brändin takana olevat yritykset olivat mukana kestävän kehityksen toiminnoissa. Kun Sylvania-tuotemerkki perustettiin, se oli alansa edelläkävijä. Lamppujen merkitys kasvoi monilla teollisuudenaloilla, kuten radioissa, valaistuksessa ja myöhemmin katodisädeputkissa, erityisesti kuvaputkitelevisioissa. Tuohon aikaan se erikoistui lamppujen korjaamiseen ja oli siten innovatiivisen teknologian ytimessä ja jo osa kiertotaloutta.

1924, Sylvania brändin alkuperä

Kierotalouden synnyn myötä Sylvania alkoi valmistaa valaisimia vuonna 1924. Logon ja ensimmäisten pakkausten vihreä väri sekä Sylvania-nimi ovat peräisin Sylvanian alkuperästä Pennsylvaniasta ja sen vihreistä metsistä. Vihreä väri, kuten myös Sylvania-nimi, ovat säilyneet siitä lähtien.

Sylvania historia kuva 2

Sylvanian monet innovaatiot

Yritys kasvoi Sylvania-tuotemerkkinsä kautta yritysfuusioiden ja toiminnan kansainvälistymisen kautta. Vuonna 1938 Sylvania oli maailman ensimmäinen yritys, joka valmisti loistelamppuja.

Sitten 1900-luvun puoliväli oli monien innovaatioiden kehto. Tuotemerkin alullepanijoina olivat ensimmäiset puutarhalamput (1959), dikroottiset lamput (1961), punaisen fosforin keksiminen, joka mahdollisti väritelevision (1964), kameroiden salamakuutiot (1965), GU10-halogeenilamput ja lamppujen kannat (1996) sekä viime aikoina filamentti-LED-lamput (2014) ja filamentti-LED-putket (2021).

Sylvania historia kuva 3

Sylvania historia kuva

Vuonna 1986 Concord-brändi ja sen koko Euroopan mantereella loistava valaistusosaaminen liittyivät Sylvanian tarinaan.

Markkinoiden kehityksen myötä Sylvanian osaamiseen on viime aikoina liitetty hyvinvoinnin ja energiankulutuksen vähentämisen käsitteet. Esimerkiksi LumiNature (2021) oli todellinen teknologinen uroteko hyvinvoinnillemme, sillä se antoi keinovalolle samat ominaisuudet kuin luonnonvalolle.

Tänä päivänä Sylvania edistää kestävää kehitystä yli 50 maassa

Nykyään Sylvania Group -konserni toimii yli 50 maassa ympäri maailmaa ja sillä on yli 1200 työntekijää.

Sylvania on ottanut vastaan ympäristömuutoksen haasteet erittäin vähäenergisillä valaistustuotteilla, ja myös digitaalisilla palveluilla, joiden avulla voidaan hallita valaistusta kustannustehokkaasti ja yksilöllisesti.

Helmikuussa 2024 Sylvania Group -konserni sai Ecovadis Silver -mitalin, jonka sai 15 % valaistusalan yrityksistä. Tämä kuvastaa sitoutumista ja jatkuvia ponnisteluja kestävän kehityksen ja vastuullisten liiketoimintakäytäntöjen edistämiseksi.

Katso 1 min videolta Sylvanian tarina. 

 

 

Sylvania Groupille on myönnetty hopeinen EcoVadis-mitali

Se on osoitus vankkumattomasta sitoutumisestamme kestävään kehitykseen ja vastuullisiin liiketoimintatapoihin. Tämä saavutus kuvastaa sitoutumistamme positiivisen vaikutuksen tekemiseen ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Olemme ylpeitä tästä tunnustuksesta, joka vahvistaa jatkuvat pyrkimyksemme asettaa ympäristöystävällinen toimintatapa etusijalle. EcoVadis-sertifikaatin saaminen ei ole meille vain virstanpylväs, vaan symboli lupauksestamme näyttää esimerkkiä vihreämmän ja kestävämmän tulevaisuuden tavoittelussa.

Nostimme viime vuodesta luokitusta hienosti pronssista hopeaan. Kun kehitämme uuden tuotteen ja palvelun, käytämme kestäviä toimintatapoja saadaksemme optimaaliset valaistusratkaisut ja minimoimme ympäristövaikutukset. Käytämme kattavia jätteen- ja energiansäästöprotokollia, joihin kaikki yrityksemme työntekijät osallistuvat ja jotka ulottuvat toimintamme kaikkiin osa-alueisiin.

Uskomme, että vastuullinen liiketoiminta ja yhteiskunnan hyvinvointi ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Tehtävämme on tuoda teknologia, luovuus ja innovaatiot yhteen tuotteidemme, palveluidemme ja työntekijöidemme avulla, ja näin parantaa energiatehokkuutta ja vastuullisuutta sekä edistää hyvinvointia.

EcoVadis-vastuullisuusarviointi

EcoVadis on kestävän kehityksen arviointijärjestelmä, jonka osa-alueina arvioidaan ja pisteytetään ympäristötoimet, työ- ja ihmisoikeuksiin liittyvät asiat, eettisyys ja vastuulliset hankinnat. Pisteet kuvaavat yrityksen kestävän kehityksen hallintajärjestelmän laatua arviointihetkellä. Arviointi on voimassa vuoden kerrallaan. Saadun pistemäärän perusteella yritykselle myönnetään pronssi-, hopea- kulta- tai platinamitali. Vuonna 2007 perustettu EcoVadis on arvioinut yli 75 000 yritystä 160 maassa ja 200 eri toimialalla. EcoVadiksen arviointimenetelmä perustuu yritysvastuuraportoinnin kansainvälisesti hyväksyttyihin periaatteisiin, kuten Global Reporting (GRI) -ohjeistoon, YK:n Global Combat -aloitteeseen ja ISO 26000 -standardiin.

 LED putket T8 ja T5

 

 • Suurin syy on energiansäästö, LED-putki säästää 50–70 % energiaa.

  Se tarkoittaa, että sähkölaskussa 10 putken kohteessa 10 tunnin päivittäisellä polttoajalla säästö on noin 150 € vuodessa ja 100 putken kohteessa 1500 € vuodessa ja edelleen 1000 putken kohteessa 15000 € vuodessa.
  Voit laskea energiansäästön laskurilla.

 • Kun LED-putki valitaan oikein kohteeseen, saadaan valotehoon mukava muutos.

  Vanhat loisteputket ovat useissa kohteissa kuluneita ja valoteho on pudonnut jo todella pieneksi. Tämä jo pienentynyt valoteho on helppo korvata lähes kaiken tehoisilla LED-putkilla. Kun halutaan sama valoteho kuin uusilla loisteputkilla alkuperäisen valaistussuunnitelman mukaisesti, niin siihen vaaditaan laadukas ja valotehokas Sylvania ToLEDo Superia UO.

 • LED-putkien elinikä on yli kaksi kertaa pidempi kuin yleisimmissä loisteputkissa.

  Esimerkiksi 50 000 tunnin eliniällä oleva LED-putki kestää 10 tunnin päivittäisellä polttoajalla 14 vuotta. Tämän jälkeen LED-putki on helppo taas päivittää uuteen energiatehokkaaseen malliin.

Loisteputkista yleisimpiä ovat T8- ja T5 -loisteputket, joihin kumpaankin löytyy Sylvanialta tehokas LED-putkivaihtoehto.

T8-lediputken asennus loisteputkivalaisimeen

Vanhoja T8-loisteputkivalaisimia on kahdenlaisia, kuristimella ja elektronisella liitäntälaitteella varustettuja. Nämä on helppo erottaa toisistaan sillä, että kuristinversiossa on vaihdettava sytytin tai sytyttimet ja asennus tapahtuu suoraan loisteputkien tilalle ilman isompia muutostöitä. Elektronisella liitäntälaitteella varustetuissa T8-loisteputkivalaisimissa erillistä sytytintä ei ole ja tällöin valaisimeen voidaan asentaa ToLEDo Superia T8 Universal LED-putki, joka soveltuu yleisimmille liitäntälaitteille. Suurin osa markkinoilla olevista valaisimista on perinteisellä magneettisella kuristimella varustettuja.

Jos valaisimessa on vaiheen ja nollan rinnalle kytketty kompensointikondensaattori, niin se poistetaan ja sytyttimien tilalle asennetaan LED-sytytin, jonka jälkeen LED-putki voidaan asentaa. Kuristimen poistoa tai ohitusta ei tarvita, mutta jos energiansäästö halutaan maksimoida, saadaan sillä 1-2W lisäenergiansäästö per LED-putki. Valaisimeen asennetaan muutostöiden jälkeen tarra, jossa kerrotaan muutostyöstä. Tällaisessa kohteessa voidaan käyttää seuraavia LED-putkia:

 • ToLEDo Superia T8 UO
 • ToLEDo Avant T8 HO
 • ToLEDo Neos T8

ToLEDo Superia, Avant, ja Neos T8-putket soveltuvat kaikki sekä perinteiselle magneettiselle kuristimelle että suoraan verkkojännitteeseen. Putkien mukana toimitetaan LED-sytytin.

Elektronisella liitäntälaitteella varustettu vanha T8-loisteputkivalaisin vaatii liitäntälaitteille soveltuvan LED-putken, kuten ToLEDo Superia T8 Universal LED-putken. Se soveltuu yleisimmille liitäntälaitteille. Valaisimesta poistetaan heijastin tai pohjalevy, jotta nähdään liitäntälaitteen tyyppi ja tarkistetaan yhteensopivuus sylvania.fi sivustolta. Jos yhteensopivuutta ei ole, liitäntälaite voidaan sähköasentajan toimesta ohittaa ohjeen mukaisesti. Asennus vie aikaa noin 10–15 min per valaisin. Tällöin kohteessa voidaan käyttää ToLEDo Superia Universalin lisäksi ToLEDo Superia T8 UO ja ToLEDo Avant T8 HO -putkia, jotka kaikki soveltuvat myös suoraan 230V:n ohjaukseen. Aina kun vanhat elektroniset komponentit poistetaan käytöstä, saadaan toimintavarmin ratkaisu.

T8 elektroninen liitäntälaite
T8 elektroninen liitäntälaite

kuristimellinen valaisin magneettinen kuristin
Kuristimellinen valaisin                                                      

 
T5-loisteputkivalaisimissa on aina elektroninen liitäntälaite

Liitäntälaite voidaan sähköasentajan toimesta ohittaa ohjeen mukaisesti, kun asennetaan ToLEDo Superia T5 AC UO -putkea. Asennus vie aikaa noin 10–15 min per valaisin. Näin saadaan toimintavarmin ratkaisu, kun vanhat elektroniset komponentit poistetaan käytöstä.

T5 elektroninen liitäntälaite
T5 elektroninen liitäntälaite

Autamme oikean LED-lampun valinnassa

LED-putkien vaihto vanhoihin valaisimiin loisteputkien tilalle vähentää valaisimien kuormitusta huomattavasti. Lämpökuormaa ei synny loisteputkeen verrattuna juurikaan, kun vanhan rautakuristimen läpi kulkeva sähkövirta pienenee 50-70% perinteiseen loisteputkeen verrattuna. Myös putken tuottama lämpökuorma pienenee samassa suhteessa. Jos LED-putki rikkoontuu ennenaikaisesti, se on helppo vaihtaa huoltomiehen toimesta eikä valaisimen ulkonäkö muutu.

Neuvomme mielellämme LED-putkien vaihtoprojekteissa ja autamme valitsemaan oikeanlaisen putken ja asennustavan. 

Tutustu myös LED-lamppujen valintataulukoihin:Näin valitset sopivan vaihtoehdon Sylvanian LED-lampuista, jolla voit korvata perinteisen loisteputken tai pienoisloistelampun.

Kohdekuva 1

Kohdekuva 2

 

 

 

Olemme yksi maailman suurimmista toimijoista valaistusalalla. Sylvanialla on toimintaa 50 maassa 1600 henkilön voimin. Valaisin- ja valonlähdevalmistusta on Euroopassa ja Aasiassa. Missiomme on tuoda teknologia ja luovat innovaatiot yhteen tuotteidemme ja palveluidemme sekä ihmisten kautta. Parannamme energiatehokkuutta ja edistämme kestävän kehityksen toteutumista. Sylvanialla on 100 vuoden perinteet valaistusalalla. Meitä löydät ammattivalaistuksen lähes kaikki osa-alueet ja laadukkaan valikoiman valonlähteitä. 

Olemme luotettava kumppani.

 

Luotettava Kumppani

Sylvania EQUINOX Red Dot Award

05/2023

Sylvania Lighting on palkittu Red Dot Design Award 2023 -palkinnolla Lighting Design -kategoriassa innovatiivisesta Concord Equinox LED -alasvalosta. Tuotteen ainutlaatuinen muotoilu määrittelee uudelleen nykyiset standardit LED-alasvaloille, joissa ei ole keskeistä näkyvää valonlähdettä. Täysin kirkas optinen rakenne katoaa käytännössä asennusympäristöön. Concord Equinoxin luoma haloefekti tuo yhteen innovaation, joustavuuden ja tyylin tarjoten jokaiselle tilalle erittäin modernin ja tyylikkään valaistuksen. Red Dot Design Award on yksi maailman halutuimmista suunnittelukilpailuista, joita on vuosittain yli 20 000. Tämän vuoden Red Dot -tuomaristossa oli 43 asiantuntijaa 20 maasta.

equinox kuvat

"Olemme ylpeitä siitä, että Sylvania Lighting on saanut Red Dot Design Award 2023 -palkinnon Concord Equinoxilla. Tämä ainutlaatuinen valaisin on todellinen innovaatio alasvalosegmentissä ja tuo valtavia mahdollisuuksia sekä arkkitehdeille että sisustussuunnittelijoille. Tämä on kuudes kerta, kun Sylvania Lighting on voittanut Red Dot Award -palkinnon. Palkinto on suuri kunnia ja tunnustus kaikille suunnittelijoillemme ja tehtaamme henkilökunnalle Isossa-Britanniassa. Odotamme suunnitteluyhteisön ottavan tämän tuotteen vastaan kaikkialla Euroopassa. Se vahvistaa sitoutumisemme investoida eurooppalaiseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen, ja haluamme jatkossakin tuoda uusia innovaatioita maailmanlaajuisille valaistusmarkkinoille", sanoo Simon Reed, Sylvania Lighting, Global Vice President & CEO (EMEA).

Concord Equinox - uusi suunnittelun vertailukohta


Concord Equinox on kehitetty uusinta optista tekniikkaa käyttäen. Tuotteessa on säädettävä optinen järjestelmä, joka sallii valon säteilemisen paitsi alaspäin myös ylöspäin luoden kattoon kauniin haloefektin. Tämä suora ja epäsuora arkkitehtoninen valaistus luo ainutlaatuisen tunnelman ja lisää tilan tuntua. Concord Equinox on kehitetty yhteistyössä QuarkStarTM:in kanssa, joka toimitti optisen tekniikan tähän projektiin. QuarkStarin valoa taittava optinen järjestelmä mahdollistaa ensimmäistä kertaa epäsuoran komponentin integroinnin alasvaloon ilman lisäoptiikkaa. Tuloksena on tyylikäs, huomaamaton ja vaikuttava muotoilu. Equinoxin häikäisyarvo UGR (Unified Glare Rating) on alle 19, mikä tekee Equinoxista korkeimman laatuluokituksen eurooppalaisissa sisävalaistusstandardeissa.

"Concord Equinox on kehitetty yhteistyössä tuotekehitys-, tuote-, markkinointi- ja tuotantotiimimme kanssa. Tuloksena on vallankumouksellinen valaisin, joka tuo huippuinnovaatioita perinteiseen alasvalosegmenttiin. Upea muotoilu ja poikkeuksellinen tekniikka luovat ainutlaatuisen valaistuksen, joka herättää tunteita", sanoo Agnieszka Paprocka, Sylvania Lighting, Senior Product Line Manager EMEA.

Equinox TRIO

 


Lisätietoja: Tuotepäällikkö Jouni Vierimaa
Seuraa sosiaalisessa mediassa: YouTube, LinkedIn

Näin valitset sopivan vaihtoehdon Sylvanian LED-lampuista, jolla voit korvata perinteisen loisteputken tai pienoisloistelampun.
1. Tarkista entisen loisteputken/lampun teho. 
2. Valitse taulukosta sopiva ToLEDo LED-lamppu. 

pdfTulosta taulukot PDF-tiedostona

Valintataulukko Vaihda loistelamput Sylvanian LED lamppuihin

Katso tuotetiedot Toledo Lynx -lampuista

Katso tuotetiedot Toledo Performer -lampuista

Katso tuotetiedot Toledo LED-putkista

Valonlähteiden lainsäädäntö ä on muutettu EU:ssa vuosien 2022–2023 aikana. Siirrymme kohti ympäristöystävällisempää ja kestävämpää tulevaisuutta kahden keskeisen voimaan tulevan lainsäädäntömuutoksen myötä:
• Vaihe 2 Single Lighting Regulation (SLR)
• Päivitetty RoHS-direktiivi (Restriction of Hazardous Substances) koskien vaarallisten aineiden käytön rajoittamista sähkö- ja elektroniikkalaitteissa

LATAA OPAS (pdf)
Valonlähteiden lainsäädännön muutokset
  

lataa opas

Siirry perinteisistä valonlähteistä LEDeihin Sylvanian kanssa

Lamppujemme korkea tekninen taso tarkoittaa, että vanhat lamput voidaan huoletta vaihtaa uusimpiin LED-lamppuihimme. Vaihtamalla perinteisen tekniikan lampun Sylvanian LED-lamppuun, valon korkea laatu ja miellyttävyys säilyvät ja saat huomattavia säästöjä energiankulutuksessa. LED-lamppujemme suorituskyky, laatu ja turvallisuus ovat huippuluokkaa.

LED-lamppuihin vaihtaminen tarjoaa monia etuja:

 • Vastaa ulkonäöltään ja mitoiltaan täysin perinteistä loistelamppua
 • Helppo ja turvallinen asennus ilman valaisimen uudelleenjohdotuksia
 • Saatavana suosittuina T8- ja T5-pituudet useilla eri valovirta-arvoilla
 • Jopa 50 000 tunnin elinikä – kestää kolme kertaa kauemmin kuin perinteinen loisteputkilamppu
 • Jopa 66 % energiansäästö verrattuna loistelamppuun
 • Erinomainen valotehokkuus – jopa 172 lm/W
 • Ympärisäteilevä valonjako
 • Saatavaissavärilämpötilat 3000K, 4000K ja 6500K
 • Energialuokat C-F, tarjoten jopa 90 % energiansäästön
 • Takuu 5 vuotta
 • Korkea sytytyskertojen lukumäärä, jopa 200 000 sytyskertaa
 • Käyttökohteet mm. tehtaat, varastotilat, parkkihallit, supermarketit, tavaratalot, koulut ja toimistot

Sylvania LED lamput

 

Puotilan elinkaarimallilla rakennettu ala-aste on Helsingin kaupungin energiatehokkaimpia kouluja. Entinen huonokuntoinen ala-aste purettiin kesällä 2020 ja tilalle rakennettiin ajanmukainen ja monikäyttöinen koulu. Uudessa koulussa aloitettiin opiskelut vuonna 2022. 1.–6.-luokkalaisten ohella koulussa opiskelee kielikylpyoppilaita ja erityisoppilaita, koulussa on myös harrastus‐ ja kokoontumistiloja lähialueen asukkaille.

Puotilan ala asteen koulu Helsinki


Opetustiloihin sekä hallinnon ja henkilöstön tiloihin asennettiin lähes 500 valotehokasta Start Panel -moduulivalaisinta. UGR19 häikäisyarvon täyttävässä LED-moduulivalaisimessa on mikroprisma häikäisysuoja. LED-paneelit sopivat erityisesti toimisto-, koulu- ja sairaalavalaistukseen.

Puotilan ala aste Start Panel 1

Puotilan ala aste Start Panel 2

Puotilan ala aste Start Panel 3

Lisäksi kohteeseen asennettiin yhteensä noin sata läsnäolotunnistimella varustettua, kustannustehokasta Syl-Lighter 150 PIR ja Syl-Lighter Start -alasvaloa. LED-teknologia yhdistettynä läsnäolotunnistimeen tarjoaa pitkäikäisen ja energiatehokkaan ratkaisun pienillä ylläpitokuluilla. Läsnäolotunnistimen avulla voidaan säästää energiakustannuksissa jopa 60 % ja tunnistimien käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Syl-Lighter -valaisimien asennus on helppo ja nopeaa. Valaisimet sopivat tiloihin, joissa vaaditaan pitkää käyttöikää ja paljon sytytyskertoja kuten käytävillä, wc- ja suihkutiloissa.

Kohteessa käytetyt tuotteet:

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.sylvania.fi/?cPath=191_239#sigProId5d60b914e6

Toimitiloissamme, Vantaalla Kehämylly Business Park -toimistorakennuksessa valaistusta uudistettiin vuoden 2022 aikana. Tavoitteena oli saada valaistus energiatehokkaammaksi ja pienentää kiinteistön korjausvelkaa. Kiinteistön alkuperäinen valaistus oli toteutettu T5-loisteputkivalaisimilla, pienoisloistelampullisilla alasvaloilla, sekä elohopeahöyry- ja monimetallilampullisilla ulkovalaisimilla. Kaikki kiinteistön valaisimet haluttiin korvata LED-valaisimilla.

Aulatila ja käytävä ennen ja jälkeen remontin:

Vantaa Kehämylly Business Park aula ennen ja jälkeen remontin


Vantaa Kehämylly Business Park käytävä ennen ja jälkeen remontin

Sisätiloihin yli 200 paneelivalaisinta

Toimistorakennuksen sisätiloihin kuten käytäviin ja neuvotteluhuoneisiin vaihdettiin 230 kpl erittäin matalalla kiusahäikäisyllä, UGR<16, varustettuja Quadro-paneelivalaisimia. Quadron arkkitehtooninen ulkomuoto ja laadukas valo sopii hyvin toimisto- ja kouluvalaistukseen sekä käytävien ja aulatilojen yleisvalaistukseen. Valaisimeen on saatavissa DALI/Switch-Dim ja Multipower-versio, jossa valaisimen tehoa ja valovirtaa voidaan vaihtaa helposti DIP-kytkimellä.

Käytäville, aulatiloihin ja ravintolatilaan valittiin Quadro Multipower -malli. DiaLux-valaistuslaskennalla varmistettiin riittävä valaistustaso.  Kaikissa tiloissa voitiin käyttää valaisimen pienintä 15W:n valotehoa. Vanhojen pienoisloistelampuilla varustettujen alasvalojen ottoteho oli 32 - 52W, käyttöpaikan mukaan. Uusia paneelivalaisimia asennettiin sama lukumäärä, jolloin energiaa saadaan säästymään 55–70 %.

Vantaa Kehämylly aulatila

Kehämylly Business Park Ravintola

 
Piha- ja parkkialueen valaistus

Ulkoalueille asennettiin hyvän valaistuksen antavia ja energiatehokkaita Sylvania LED-valaisimia ja -lamppuja yhteensä lähes 70 kpl. Laadukas valaistus luo turvallisuuden tuntua sekä lisää käyttömukavuutta. Osa pylväs- ja pollarivalaisimista oli jo vuosien saatossa menettänyt merkittävästi valotehoaan tai pimentynyt kokonaan. Valaistustasoissa ja energiankulutuksessa saavutettiin merkittäviä parannuksia. Pihavalaistuksen energiansäästöt ovat käyttöpaikan mukaan 30–70 %.

Vanhat parkkialueen pylväsvalaisimet korvattiin uusilla vastaavilla valaisimilla ja niihin asennettiin Sylvanian ToLEDo Performer 36W LED-lamput. Valoteho parantui merkittävästi ja sähkön kulutus pieneni yli 100 W jokaisessa valaisimessa. Takaisinmaksuajaksi LED-lampulle laskettiin tässä tapauksessa sähkönkulutuksen perusteella 1,1 vuotta. ToLEDo Performer -lamppu on nopea, turvallinen ja helppo tapa päivittää elohopealamput LED-tekniikkaan edullisella investoinnilla. Takaisinmaksuaika on lyhyt, jopa 5 kk, kun valot palavat hämäräkytkimen takana n. 4000 tuntia vuodessa.

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus 2

Pysäköintialue sai ympärilleen seitsemän valotehokasta ja vankkaa alumiinirakenteista Zephyr-katuvalaisinta. Zephyr on saatavissa kahdessa eri koossa, Small ja Large. Lisävarusteena Zephyriin on pylvään päähän tuleva säädettävä pylväskiinnike, siitä on kokovaihtoehdot 48/60 mm ja 60/60 mm. Valotehon perusteella piha-alueelle valittiin Large-kokoinen 7700lm:n malli. Tässäkin tapauksessa tehoa saatiin pudotettua 40 % vanhoihin 100W:n monimetallilamppuvalaisimiin verrattuna.

Lisäksi piha-alueen kulkureittien valaisemiseen ja tunnelmaa luomaan vaihdettiin vanhojen pollarivalaisimien tilalle tyylikkäitä Start Bollard LED -valaisimia lähes 20 kpl. Start Bollard LED on vankkarakenteinen, huoltovapaa ja pitkäikäinen valinta. Pollarivalaisimien osalta energiansäästöä saavutetaan 30 %.

Pysäköintihallin valaistus

Parkkihallissa T5-loisteputkivalaisimet korvattiin energiatehokkailla Sylvanian Resisto-valaisimilla. Tällä uudistuksella puolitettiin energiankulutus valaistuksen osalta.
Lue täältä parkkihallin valaisinuudistuksesta ja saaduista säästöistä.

Parkkihalli ennen ja jälkeen valaisinuudistuksen:

Vantaa Kehämylly Business Park parkkihalli ennen ja jälkeen remontin

Tutustu tuotteisiin

View the embedded image gallery online at:
https://www.sylvania.fi/?cPath=191_239#sigProId9e79092eb3

11.5.2022

SylSmart-esitteeseen on koottu tiivistetysti Sylvanian valonohjausjärjestelmät. Lataa esite tästä.

Lisää tietoa nettisivullamme osiossa Valonohjaus.

SylSmart

 

1.3.2022

Sylvania oli mukana toteuttamassa upeaa Taideyliopistoa. Tutustu referenssiin tästä.

Taideyliopisto Paakuva

Korkean suorituskyvyn Insaver Slim on saatavissa IP65-suojattuna sekä ylä- että alapuolelta. Valaisimen mukana toimitetaan myös IP65 suojattu liitäntälaitekotelo. Insaver Slim IP65 soveltuu erinomaisesti ulkokäyttöön mm. sisäänkäyntien lipat, terassit ja parvekkeet. Tutustu Insaver Slim IP65 -valaisimeen tästä

Insaver Slim.

Insaver Slim IP65 kohdekuva

28.7.2021

Korkean suorituskyvyn alasvalosarjan elinikä on päivittynyt. Elinikä on nyt pitkä 90 000h/L80B20. Insaver Slim on saatavissa myös värintoistoindeksillä CRI90 sekä leveällä kehyksellä, joka täydentää Insaver Slim PIR -sarjaa.

Tutustu monipuoliseen Insaver Slim -sarjaan:
Insaver Slim
Insaver Slim CRI90
Insaver Slim UGR19 PIR + Insaver Slim leveä kehys
Insaver Slim Multipower
Insaver Slim pinta 

Insaver Slim 

Insaver Slim CRI90 kohde

8.4.2021

Urheilumuseo koki täydellisen uudistuksen Olympiastadionin remontin yhteydessä. Museo valaistiin viimeisintä valaistustekniikkaa käyttäen, kuten värilämpötilan säätöä ja poikkeuksellisen hyvin värejä toistavia Xicato Artist LED-komponentteja. Tutustu referenssiin tästä: Urheilumuseo.

Kuva: Urheilumuseo / Jari Salo

urheilumuseo paakuva