Lumiance |  Sylvania |  Concord

Puotilan elinkaarimallilla rakennettu ala-aste on Helsingin kaupungin energiatehokkaimpia kouluja. Entinen huonokuntoinen ala-aste purettiin kesällä 2020 ja tilalle rakennettiin ajanmukainen ja monikäyttöinen koulu. 1.–6.-luokkalaisten ohella koulussa opiskelee kielikylpyoppilaita ja erityisoppilaita, koulussa on myös harrastus‐ ja kokoontumistiloja lähialueen asukkaille.


Opetustiloihin sekä hallinnon ja henkilöstön tiloihin asennettiin lähes 500 valotehokasta Start Panel -moduulivalaisinta. UGR19 häikäisyarvon täyttävässä LED-moduulivalaisimessa on mikroprisma häikäisysuoja. LED-paneelit sopivat erityisesti toimisto-, koulu- ja sairaalavalaistukseen.

Puotilan ala aste Start Panel 1

Puotilan ala aste Start Panel 2

Puotilan ala aste Start Panel 3

Lisäksi kohteeseen asennettiin yhteensä noin sata läsnäolotunnistimella varustettua, kustannustehokasta Syl-Lighter 150 PIR ja SylLighter Start -alasvaloa. LED-teknologia yhdistettynä läsnäolotunnistimeen tarjoaa pitkäikäisen ja energiatehokkaan ratkaisun pienillä ylläpitokuluilla. Läsnäolotunnistimen avulla voidaan säästää energiakustannuksissa jopa 60 % ja tunnistimien käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Syl-Lighter -valaisimien asennus on helppo ja nopeaa. Valaisimet sopivat tiloihin, joissa vaaditaan pitkää käyttöikää ja paljon sytytyskertoja kuten käytävillä, wc- ja suihkutiloissa.

Kohteessa käytetyt tuotteet: