Lumiance |  Sylvania |  Concord

Olemme yksi maailman suurimmista toimijoista valaistusalalla. Sylvanialla on toimintaa 50 maassa 1600 henkilön voimin. Valaisin- ja valonlähdevalmistusta on Euroopassa ja Aasiassa. Missiomme on tuoda teknologia ja luovat innovaatiot yhteen tuotteidemme ja palveluidemme sekä ihmisten kautta. Parannamme energiatehokkuutta ja edistämme kestävän kehityksen toteutumista. Sylvanialla on 100 vuoden perinteet valaistusalalla. Meitä löydät ammattivalaistuksen lähes kaikki osa-alueet ja laadukkaan valikoiman valonlähteitä. 

Olemme luotettava kumppani.

 

Luotettava Kumppani

Sylvania EQUINOX Red Dot Award

05/2023

Sylvania Lighting on palkittu Red Dot Design Award 2023 -palkinnolla Lighting Design -kategoriassa innovatiivisesta Concord Equinox LED -alasvalosta. Tuotteen ainutlaatuinen muotoilu määrittelee uudelleen nykyiset standardit LED-alasvaloille, joissa ei ole keskeistä näkyvää valonlähdettä. Täysin kirkas optinen rakenne katoaa käytännössä asennusympäristöön. Concord Equinoxin luoma haloefekti tuo yhteen innovaation, joustavuuden ja tyylin tarjoten jokaiselle tilalle erittäin modernin ja tyylikkään valaistuksen. Red Dot Design Award on yksi maailman halutuimmista suunnittelukilpailuista, joita on vuosittain yli 20 000. Tämän vuoden Red Dot -tuomaristossa oli 43 asiantuntijaa 20 maasta.

equinox kuvat

"Olemme ylpeitä siitä, että Sylvania Lighting on saanut Red Dot Design Award 2023 -palkinnon Concord Equinoxilla. Tämä ainutlaatuinen valaisin on todellinen innovaatio alasvalosegmentissä ja tuo valtavia mahdollisuuksia sekä arkkitehdeille että sisustussuunnittelijoille. Tämä on kuudes kerta, kun Sylvania Lighting on voittanut Red Dot Award -palkinnon. Palkinto on suuri kunnia ja tunnustus kaikille suunnittelijoillemme ja tehtaamme henkilökunnalle Isossa-Britanniassa. Odotamme suunnitteluyhteisön ottavan tämän tuotteen vastaan kaikkialla Euroopassa. Se vahvistaa sitoutumisemme investoida eurooppalaiseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen, ja haluamme jatkossakin tuoda uusia innovaatioita maailmanlaajuisille valaistusmarkkinoille", sanoo Simon Reed, Sylvania Lighting, Global Vice President & CEO (EMEA).

Concord Equinox - uusi suunnittelun vertailukohta


Concord Equinox on kehitetty uusinta optista tekniikkaa käyttäen. Tuotteessa on säädettävä optinen järjestelmä, joka sallii valon säteilemisen paitsi alaspäin myös ylöspäin luoden kattoon kauniin haloefektin. Tämä suora ja epäsuora arkkitehtoninen valaistus luo ainutlaatuisen tunnelman ja lisää tilan tuntua. Concord Equinox on kehitetty yhteistyössä QuarkStarTM:in kanssa, joka toimitti optisen tekniikan tähän projektiin. QuarkStarin valoa taittava optinen järjestelmä mahdollistaa ensimmäistä kertaa epäsuoran komponentin integroinnin alasvaloon ilman lisäoptiikkaa. Tuloksena on tyylikäs, huomaamaton ja vaikuttava muotoilu. Equinoxin häikäisyarvo UGR (Unified Glare Rating) on alle 19, mikä tekee Equinoxista korkeimman laatuluokituksen eurooppalaisissa sisävalaistusstandardeissa.

"Concord Equinox on kehitetty yhteistyössä tuotekehitys-, tuote-, markkinointi- ja tuotantotiimimme kanssa. Tuloksena on vallankumouksellinen valaisin, joka tuo huippuinnovaatioita perinteiseen alasvalosegmenttiin. Upea muotoilu ja poikkeuksellinen tekniikka luovat ainutlaatuisen valaistuksen, joka herättää tunteita", sanoo Agnieszka Paprocka, Sylvania Lighting, Senior Product Line Manager EMEA.

Equinox TRIO

 


Lisätietoja: Tuotepäällikkö Jouni Vierimaa
Seuraa sosiaalisessa mediassa: YouTube, LinkedIn

Näin valitset sopivan vaihtoehdon Sylvanian LED-lampuista, jolla voit korvata perinteisen loisteputken tai pienoisloistelampun.
1. Tarkista entisen loisteputken/lampun teho. 2. Valitse taulukosta sopiva ToLEDo LED-lamppu. 

LED-valintataulukko avuksesi

Kaikkia taulukoiden LED-putkia ja ToLEDo Performer -lamppuja sekä useimpia ToLEDo Lynx -lamppuja voi käyttää suorasähköllä ilman liitäntälaitetta tai kuristinta.

pdfTulosta taulukot PDF-tiedostona

(Taulukkokuvaa klikkaamalla voit suurentaa kuvaa)

ToLEDo LED-putket

Vaihda loisteputkilamput Sylvanian ledeiksi

 

ToLEDo LED-lamput

Valitse LED-lampuista vaihtoehto, jolla voit korvata pienoisloistelampun tai elohopealampun.
Tarkista entisen lampun teho ja koko, ja valitse tilalle sopiva ToLEDo-lamppu.
 Vaihda loistelamput Sylvanian ledeiksi

 

Katso tuotetiedot Toledo Lynx -lampuista

Katso tuotetiedot Toledo Performer -lampuista

Katso tuotetiedot Toledo LED-putkista

 

 

Puotilan elinkaarimallilla rakennettu ala-aste on Helsingin kaupungin energiatehokkaimpia kouluja. Entinen huonokuntoinen ala-aste purettiin kesällä 2020 ja tilalle rakennettiin ajanmukainen ja monikäyttöinen koulu. 1.–6.-luokkalaisten ohella koulussa opiskelee kielikylpyoppilaita ja erityisoppilaita, koulussa on myös harrastus‐ ja kokoontumistiloja lähialueen asukkaille.

Puotilan ala asteen koulu Helsinki


Opetustiloihin sekä hallinnon ja henkilöstön tiloihin asennettiin lähes 500 valotehokasta Start Panel -moduulivalaisinta. UGR19 häikäisyarvon täyttävässä LED-moduulivalaisimessa on mikroprisma häikäisysuoja. LED-paneelit sopivat erityisesti toimisto-, koulu- ja sairaalavalaistukseen.

Puotilan ala aste Start Panel 1

Puotilan ala aste Start Panel 2

Puotilan ala aste Start Panel 3

Lisäksi kohteeseen asennettiin yhteensä noin sata läsnäolotunnistimella varustettua, kustannustehokasta Syl-Lighter 150 PIR ja Syl-Lighter Start -alasvaloa. LED-teknologia yhdistettynä läsnäolotunnistimeen tarjoaa pitkäikäisen ja energiatehokkaan ratkaisun pienillä ylläpitokuluilla. Läsnäolotunnistimen avulla voidaan säästää energiakustannuksissa jopa 60 % ja tunnistimien käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Syl-Lighter -valaisimien asennus on helppo ja nopeaa. Valaisimet sopivat tiloihin, joissa vaaditaan pitkää käyttöikää ja paljon sytytyskertoja kuten käytävillä, wc- ja suihkutiloissa.

Kohteessa käytetyt tuotteet:

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.sylvania.fi/ajankohtaista#sigProId5d60b914e6

Toimitiloissamme, Vantaalla Kehämylly Business Park -toimistorakennuksessa valaistusta uudistettiin vuoden 2022 aikana. Tavoitteena oli saada valaistus energiatehokkaammaksi ja pienentää kiinteistön korjausvelkaa. Kiinteistön alkuperäinen valaistus oli toteutettu T5-loisteputkivalaisimilla, pienoisloistelampullisilla alasvaloilla, sekä elohopeahöyry- ja monimetallilampullisilla ulkovalaisimilla. Kaikki kiinteistön valaisimet haluttiin korvata LED-valaisimilla.

Aulatila ja käytävä ennen ja jälkeen remontin:

Vantaa Kehämylly Business Park aula ennen ja jälkeen remontin


Vantaa Kehämylly Business Park käytävä ennen ja jälkeen remontin

Sisätiloihin yli 200 paneelivalaisinta

Toimistorakennuksen sisätiloihin kuten käytäviin ja neuvotteluhuoneisiin vaihdettiin 230 kpl erittäin matalalla kiusahäikäisyllä, UGR<16, varustettuja Quadro-paneelivalaisimia. Quadron arkkitehtooninen ulkomuoto ja laadukas valo sopii hyvin toimisto- ja kouluvalaistukseen sekä käytävien ja aulatilojen yleisvalaistukseen. Valaisimeen on saatavissa DALI/Switch-Dim ja Multipower-versio, jossa valaisimen tehoa ja valovirtaa voidaan vaihtaa helposti DIP-kytkimellä.

Käytäville, aulatiloihin ja ravintolatilaan valittiin Quadro Multipower -malli. DiaLux-valaistuslaskennalla varmistettiin riittävä valaistustaso kaikkiin tiloihin. Kaikissa tiloissa voitiin käyttää valaisimen pienintä 15W:n valotehoa. Vanhojen pienoisloistelampuilla varustettujen alasvalojen ottoteho oli 32 - 52W, käyttöpaikan mukaan. Uusia paneelivalaisimia asennettiin sama lukumäärä, jolloin energiaa saadaan säästymään 55–70 %.

Vantaa Kehämylly aulatila

Kehämylly Business Park Ravintola

 
Piha- ja parkkialueen valaistus

Ulkoalueille asennettiin hyvän valaistuksen antavia ja energiatehokkaita Sylvania LED-valaisimia ja -lamppuja yhteensä lähes 70 kpl. Laadukas valaistus luo turvallisuuden tuntua sekä lisää käyttömukavuutta. Osa pylväs- ja pollarivalaisimista oli jo vuosien saatossa menettänyt merkittävästi valotehoaan tai pimentynyt kokonaan. Valaistustasoissa ja energiankulutuksessa saavutettiin merkittäviä parannuksia. Pihavalaistuksen energiansäästöt ovat käyttöpaikan mukaan 30–70 %.

Vanhat parkkialueen pylväsvalaisimet korvattiin uusilla vastaavilla valaisimilla ja niihin asennettiin Sylvanian ToLEDo Performer 36W LED-lamput. Valoteho parantui merkittävästi ja sähkön kulutus pieneni yli 100 W jokaisessa valaisimessa. Takaisinmaksuajaksi LED-lampulle laskettiin tässä tapauksessa sähkönkulutuksen perusteella 1,1 vuotta. ToLEDo Performer -lamppu on nopea, turvallinen ja helppo tapa päivittää elohopealamput LED-tekniikkaan edullisella investoinnilla. Takaisinmaksuaika on lyhyt, jopa 5 kk, kun valot palavat hämäräkytkimen takana n. 4000 tuntia vuodessa.

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus 2

Pysäköintialue sai ympärilleen seitsemän valotehokasta ja vankkaa alumiinirakenteista Zephyr-katuvalaisinta. Zephyr on saatavissa kahdessa eri koossa, Small ja Large. Lisävarusteena Zephyriin on pylvään päähän tuleva säädettävä pylväskiinnike, siitä on kokovaihtoehdot 48/60 mm ja 60/60 mm. Valotehon perusteella piha-alueelle valittiin Large-kokoinen 7700lm:n malli. Tässäkin tapauksessa tehoa saatiin pudotettua 40 % vanhoihin 100W:n monimetallilamppuvalaisimiin verrattuna.

Lisäksi piha-alueen kulkureittien valaisemiseen ja tunnelmaa luomaan vaihdettiin vanhojen pollarivalaisimien tilalle tyylikkäitä Start Bollard LED -valaisimia lähes 20 kpl. Start Bollard LED on vankkarakenteinen, huoltovapaa ja pitkäikäinen valinta. Pollarivalaisimien osalta energiansäästöä saavutetaan 30 %.

Pysäköintihallin valaistus

Parkkihallissa T5-loisteputkivalaisimet korvattiin energiatehokkailla Sylvanian Resisto-valaisimilla. Tällä uudistuksella puolitettiin energiankulutus valaistuksen osalta.
Lue täältä parkkihallin valaisinuudistuksesta ja saaduista säästöistä.

Parkkihalli ennen ja jälkeen valaisinuudistuksen:

Vantaa Kehämylly Business Park parkkihalli ennen ja jälkeen remontin

Tutustu tuotteisiin

View the embedded image gallery online at:
https://www.sylvania.fi/ajankohtaista#sigProId9e79092eb3

VALO/ON 2023 keräsi helmikuussa valaistuksen ammattilaiset yhteen Kattilahalliin Helsingin Suvilahdessa. Kaksipäiväinen tapahtuma toi uusia ideoita alan mahdollisuuksiin niin arkkitehtuurin, valaistustekniikan kuin sähkösuunnittelun näkökulmista. Kansainväliset keynote-puhujat tutustuttivat valaistusalan haasteisiin ja tarkastelivat valoa monialaisin ottein. Rento illanvietto mahdollisti uusien ja vanhojen tuttavuuksien tapaamisen inspiroivassa ympäristössä ja molemmet illat päättyivät musiikkiesityksiin. Lavalla loistivat Aikakone ja Erin. Sylvanian osastoa valaisivat uutuudet Equinox ja Colossal, sekä muita mielenkiintoisia valaisimia. Kiinnostusta vieraissa herätti uutuuksien lisäksi mustat alumiiniprofiilit LED-nauhoille ja tyylikkäät Wall Round -ulkovalaisimet.

VALO ON2023 Bannerit black

valoon2023 helsinki

valoon2023 helsinki 2

valoon2023 helsinki 3

valoon2023 helsinki 4valoon2023 helsinki 5

Tapahtuman sivut: valo-on.fi

Vantaan Kehämylly Business Parkin pysäköintihallin valaistus uudistettiin ja sen myötä valaistuksen energiankulutus puolittui. Perinteiset T5 G5-kantaiset loisteputkivalaisimet korvattiin energiatehokkailla Sylvanian Resisto-valaisimilla. Uuden valaistuksen myötä hallin turvallisuus parani ja tunnelma kirkastui silminnähden, vanha valaistus oli valoteholtaan heikkoa ja väriltään kellertävää. Uusilla valaisimilla saavutetaan kolminkertainen luksitaso vanhaan valaistukseen nähden. 

Resisto valaisin parkkihallissa

Resisto valaisimet parkkihallissa

Säästöä energiankulutuksessa ja euroissa

Toimitimme pysäköintihalliin 137 kappaletta Resisto-valaisimia, joilla korvattiin energiatehokkaasti vanhat loisteputkivalaisimet. Resisto-valaisimien ansiosta pysäköintihallin energiankulutus putosi valaistuksen osalta 50 %.

 • Aikaisemmin energiankulutus oli 5,34 kW
 • Valaistuksen vaihdon myötä nyt energiankulutus on 2,74 kW

Säästöä saadaan nykyisellä sähkön hinnalla noin 3600 euroa vuodessa. Säästetyn energian määrä on sama kuin sammuttaisi 2740 km pituisen LED-nauhan (Start Flex Standard 24W 2750lm 4000K IP65).Valaistus ei saa häikäistä, mutta sen tulee olla riittävän tehokas. Kun pysäköintihalli on hyvin valaistu, sinne on helppo pysäköidä ja muiden liikkujien havainnointi on vaivatonta. 

Pysäköintihallin uusien valaisinten valinnassa huomioitiin pölyiset olosuhteet ja Resistossa onkin erittäin tiivis rakenne. Resisto soveltuu hyvin vaativiin olosuhteisiin, sillä kyseessä on IP66- ja IK08-luokiteltu teollisuusvalaisin, jonka valovirta on 2800 lm ja häikäisyarvo UGR<22. Resiston vankka polykarbonaattirunko ja terässalvat tekevät asennuksesta ja huollosta nopean ja luotettavan.

Avaa tästä tuotesivu

View the embedded image gallery online at:
https://www.sylvania.fi/ajankohtaista#sigProId0ea67598bb

Valonlähteiden lainsäädäntö ä on muutettu EU:ssa vuosien 2022–2023 aikana. Siirrymme kohti ympäristöystävällisempää ja kestävämpää tulevaisuutta kahden keskeisen voimaan tulevan lainsäädäntömuutoksen myötä:
• Vaihe 2 Single Lighting Regulation (SLR)
• Päivitetty RoHS-direktiivi (Restriction of Hazardous Substances) koskien vaarallisten aineiden käytön rajoittamista sähkö- ja elektroniikkalaitteissa

LATAA OPAS (pdf)
Valonlähteiden lainsäädännön muutokset
  

lataa opas

Siirry perinteisistä valonlähteistä LEDeihin Sylvanian kanssa

Lamppujemme korkea tekninen taso tarkoittaa, että vanhat lamput voidaan huoletta vaihtaa uusimpiin LED-lamppuihimme. Vaihtamalla perinteisen tekniikan lampun Sylvanian LED-lamppuun, valon korkea laatu ja miellyttävyys säilyvät ja saat huomattavia säästöjä energiankulutuksessa. LED-lamppujemme suorituskyky, laatu ja turvallisuus ovat huippuluokkaa.

LED-lamppuihin vaihtaminen tarjoaa monia etuja:

 • Vastaa ulkonäöltään ja mitoiltaan täysin perinteistä loistelamppua
 • Helppo ja turvallinen asennus ilman valaisimen uudelleenjohdotuksia
 • Saatavana suosittuina T8- ja T5-pituudet useilla eri valovirta-arvoilla
 • Jopa 50 000 tunnin elinikä – kestää kolme kertaa kauemmin kuin perinteinen loisteputkilamppu
 • Jopa 66 % energiansäästö verrattuna loistelamppuun
 • Erinomainen valotehokkuus – jopa 172 lm/W
 • Ympärisäteilevä valonjako
 • Saatavaissavärilämpötilat 3000K, 4000K ja 6500K
 • Energialuokat C-F, tarjoten jopa 90 % energiansäästön
 • Takuu 5 vuotta
 • Korkea sytytyskertojen lukumäärä, jopa 200 000 sytyskertaa
 • Käyttökohteet mm. tehtaat, varastotilat, parkkihallit, supermarketit, tavaratalot, koulut ja toimistot

Sylvania LED lamput

 

11.5.2022

SylSmart-esitteeseen on koottu tiivistetysti Sylvanian valonohjausjärjestelmät. Lataa esite tästä.

Lisää tietoa nettisivullamme osiossa Valonohjaus.

SylSmart

 

8.3.2022

Lamppuesitteestä löydät laajan valikoiman laadukkaita ja pitkäikäisiä LED-lamppuja erilaisiin käyttökohteisiin ja -tarpeisiin.
Lataa esite tästä.

Sylvania Lamput 2022