Lumiance |  Sylvania |  Concord

lisakuva2lisakuva2

Kun kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani Vahanen-yhtiöt teetti pääkonttorissaan Espoon Leppävaarassa kymmenvuotissaneerauksen, myös valaistus tuotiin nykypäivään kerros kerrokselta.

Vahasen vuonna 2010 valmistuneeseen pääkonttoriin tehtiin kesän ja syksyn 2019 aikana kasvojenkohotus, jossa tavoiteltiin valoisampaa ilmettä ja suurempaa viihtyisyyttä. Työ saatiin viimeisteltyä vähän ennen kuin talossa oli työskennelty 10 vuotta. Henkilöstö viedään uudelle vuosikymmenelle entistä raikkaammissa ja toimivammissa tiloissa.

Sisustusta modernisoitiin vihreitä arvoja kunnioittaen, toimiihan Vahanen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Tiloja päivitettiin osasto kerrallaan kaikissa neljässä kerroksessa maalaamalla ja kalustamalla.  Kerrokset saivat yhteisen work cafe -alueen 2.kerrokseen, joka on tarkoitettu kaikkien vahaslaisten yhteiseksi alueeksi. Viihtyisyyttä ja virkeyttä työpäiviin tuo ennen kaikkea tilojen valoisuus.

– Valaistus oli aikaisemmin hämärähkö, etenkin hissiauloissa. Käytössä oli vanhentunutta tekniikkaa ja energiaa syöviä loisteputkia. Vahanen on ekosuuntautunut yritys, joten päädyimme säilyttämään vanhat valaisimet katossa ja uusimaan niiden sisälle led-putket. Samalla saimme vakioitua värilämpötilan kaikissa tiloissa 4000 kelviniin, kertoo Vahanen Talotekniikka Oy:n suunnittelija Arto Riekkinen.

Yhteistyötä pääkonttorin varustamisessa viimeisimmällä valaistustekniikalla Vahanen teki Feilo Sylvania Finland Oy:n kanssa, jonka aluemyyntipäällikkö Jesse Ronkainen oli aiemmin käynyt Vahanen Talotekniikassa esittelemässä Sylvanian tuotteita ja kouluttamassa niiden käyttöön. Riekkinen päätyi pyytämään ehdotusta pääkonttorin valaisun uusimiseen, koska Sylvania oli vanhastaankin tuttu ja hyväksi havaittu merkki.

Uudet led-putket suoraan vanhojen tilalle

– Asiakkaalle oli tärkeää, että vanhat valaisimet pystyttiin päivittämään led-putkilla, koska se oli nopea ja energiatehokas tapa.

Pääkonttorin loisteputkivalaisimiin vaihdettiin 1500 kappaletta ToLEDo Superia Tube T5 LED -putkia. Lisäksi tilat saivat muutamia uusia valaisimia. Esimerkiksi käytäville ja hissiauloihin asennettiin SylFlat LED -alasvaloja sekä START FLAT PANEL LED 600x600 -paneeleita. Porraskäytävissä käytettiin Giotto LED –yleisvalaisimia. Kahvilatilojen valaistukseen haluttiin säädettävyyttä, joten niihin asennettiin DALI-valaistuksenohjaus yksinkertaisella kiertonuppisäädöllä.

Uudet led-putket syttyvät heti täyteen tehoonsa ja antavat ympärisäteilevän, lasisen putken ansiosta laajan ja välkkymättömän valokeilan. Siksi ne vaikuttavat niin Vahasella kuin missä tahansa toimitiloissa henkilöstön vireyteen ja tilojen käyttömukavuuteen.

– Led-putket tietävät myös selvää säästöä sähkölaskussa.

Vaikka led-putket ovat muutaman euron kalliimpia kuin perinteiset loisteputket, ne ovat energiatehokkaampia. Valaisimen ottoteho eli käytetty wattimäärä puolittuu, minkä ansiosta sähkölaskukin valaistuksen osalta puolittuu. Lisäksi led-putket ovat pitkäikäisempiä, energiatehokkaita ja investoinnin takaisinmaksuaika on parhaimmillaan reilusti alle vuoden, Jesse Ronkainen selvittää.

Sylvania myöntää Superia-sarjan led-putkilleen viiden vuoden takuun.

Teksti ja kuvat: Liisa Joensuu, Tmi Magic Words Viestintätoimisto

Kohteessa käytetyt tuotteet:

Start Flat Panel LED
SylFlat LED
Giotto
ToLEDo Superia Tube T5 LED –putki