Lumiance |  Sylvania |  Concord

Helsingissä Laajasalossa peruskorjattiin ja laajennettiin Tahvonlahden ala-asteen koulu. Peruskorjaus valmistui vuonna 2023. Koulun oppilasmäärä suureni remontin myötä, nyt koulussa on noin 500 oppilaspaikkaa. Lisäksi koulussa työskentelee yli viisikymmentä opettajaa ja samassa rakennuksessa toimii myös päiväkoti noin kahdellesadalle päiväkoti- ja eskari-ikäiselle. Koulurakennus on suunniteltu kauttaaltaan valoisaksi, luonnonvaloa tulvii ikkunoista ja kouluun asennettiin satoja Sylvanian valaisimia.

Rakennukseen valitut valaisimet antavat laadukkaan ja miellyttävän valon joka tilaan ilman kiusahäikäsyä. Opetustiloja ja käytäviä valittiin valaisemaan Insaver LED -alasvalot, Start Flat -paneelivalaisimet sekä sirot Rana Linear -valaisimet. Valaisimet varustettiin DALI-liitäntälaitteilla.

WC- ja suikutiloissa on liiketunnistimella varustettuja Syl-Lighter PIR -alasvaloja. Sulavalinjaiset Start Track Spot -kohdevalaisimet asennettiin korostamaan käytävän suurta taideteosta, joka on Kati Rapian reliefi Yökonsertti välinevarastossa. Kohdevalaisimet koristavat myös suurta aulatilaa ja portaikkoa opettajien huoneeseen mentäessä.

Sylvania Rana Linear Tahvonlahden ala-aste

Sylvania Start Track Spot ja Insaver LED Tahvonlahden ala-aste

Sylvania Rana Linear Tahvonlahden ala-aste

Sylvania Rana Linear Tahvonlahden ala-aste

Sylvania Rana Linear Tahvonlahden ala-aste

Sylvanian valaisimet Tahvonlahden koulussa 7

Sylvania Rana Linear Tahvonlahden ala-aste

Sylvania Start Panel Tahvonlahden ala-aste

Sylvania valaisimet ruokasali Tahvonlahden ala-aste

Kuvat: Jarkko Översti

Kohteen valaisimia

Rana Linear, Start Panel, Syl-Lighter 150 PIR, Start Track Spot DALI, Insaver Slim