Lumiance |  Sylvania |  Concord

Kehämylly Business Park toimistorakennus aula

Kehämylly Business Park Ravintola

Kehämylly Business Park käytävä

Vantaalla Kehämylly Business Park -toimistorakennuksen valaistusta uudistettiin vuoden 2022 aikana. Tavoitteena oli saada valaistus energiatehokkaammaksi ja pienentää kiinteistön korjausvelkaa. Kiinteistön alkuperäinen valaistus oli toteutettu T5-loisteputkivalaisimilla, pienoisloistelampullisilla alasvaloilla, sekä elohopeahöyry- ja monimetallilampullisilla ulkovalaisimilla. Kaikki kiinteistön valaisimet haluttiin korvata LED-valaisimilla.

Sisätiloihin yli tuhat paneelivalaisinta

Toimistorakennuksen sisätiloihin asennettiin erittäin matalalla kiusahäikäisyllä, UGR<16, varustettuja Quadro-paneelivalaisimia. Quadron arkkitehtooninen ulkomuoto ja laadukas valo sopii hyvin toimisto- ja kouluvalaistukseen sekä käytävien ja aulatilojen yleisvalaistukseen. Valaisimeen on saatavissa DALI/Switch-Dim ja Multipower-versio, jossa valaisimen tehoa ja valovirtaa voidaan vaihtaa helposti DIP-kytkimellä. Käytäville, aulatiloihin ja ravintolatilaan valittiin Quadro Multipower -malli. Yhteensä Quadroja asennettiin yli 1000 kpl.

DiaLux-valaistuslaskennalla varmistettiin riittävä valaistustaso kaikkiin tiloihin. Kaikissa tiloissa voitiin käyttää valaisimen pienintä 15W:n valotehoa. Vanhojen pienoisloistelampuilla varustettujen alasvalojen ottoteho oli 32 - 52W, käyttöpaikan mukaan. Uusia paneelivalaisimia asennettiin sama lukumäärä, jolloin energiaa saadaan säästymään 55–70 %.


Piha- ja parkkialueen valaistus

Ulkoalueille asennettiin hyvän valaistuksen antavia ja energiatehokkaita Sylvania LED-valaisimia ja -lamppuja yhteensä lähes 70 kpl. Laadukas valaistus luo turvallisuuden tuntua sekä lisää käyttömukavuutta. Osa pylväs- ja pollarivalaisimista oli jo vuosien saatossa menettänyt merkittävästi valotehoaan tai pimentynyt kokonaan. Valaistustasoissa ja energiankulutuksessa saavutettiin merkittäviä parannuksia. Pihavalaistuksen energiansäästöt ovat käyttöpaikan mukaan 30–70 %.

Vanhat parkkialueen pylväsvalaisimet korvattiin uusilla vastaavilla valaisimilla ja niihin asennettiin Sylvanian ToLEDo Performer 36W LED-lamput. Valoteho parantui merkittävästi ja sähkön kulutus pieneni yli 100 W jokaisessa valaisimessa. Takaisinmaksuajaksi LED-lampulle laskettiin tässä tapauksessa sähkönkulutuksen perusteella 1,1 vuotta. ToLEDo Performer -lamppu on nopea, turvallinen ja helppo tapa päivittää elohopealamput LED-tekniikkaan edullisella investoinnilla. Takaisinmaksuaika on lyhyt, jopa 5 kk, kun valot palavat hämäräkytkimen takana n. 4000 tuntia vuodessa.

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus 2

Pysäköintialue sai ympärilleen seitsemän valotehokasta ja vankkaa alumiinirakenteista Zephyr-katuvalaisinta. Zephyr on saatavissa kahdessa eri koossa, Small ja Large. Lisävarusteena Zephyriin on pylvään päähän tuleva säädettävä pylväskiinnike, siitä on kokovaihtoehdot 48/60 mm ja 60/60 mm. Valotehon perusteella piha-alueelle valittiin Large-kokoinen 7700lm:n malli. Tässäkin tapauksessa tehoa saatiin pudotettua 40 % vanhoihin 100W:n monimetallilamppuvalaisimiin verrattuna.

Lisäksi piha-alueen kulkureittien valaisemiseen ja tunnelmaa luomaan vaihdettiin vanhojen pollarivalaisimien tilalle tyylikkäitä Start Bollard LED -valaisimia lähes 20 kpl. Start Bollard LED on vankkarakenteinen, huoltovapaa ja pitkäikäinen valinta. Pollarivalaisimien osalta energiansäästöä saavutetaan 30 %.

Pysäköintihallin valaistuksen vaihdolla puolitettiin energiankulutus

Parkkihallissa T5-loisteputkivalaisimet korvattiin energiatehokkailla Sylvanian Resisto-valaisimilla. Tällä uudistuksella puolitettiin energiankulutus valaistuksen osalta.
Lue täältä parkkihallin valaisinuudistuksesta ja saaduista säästöistä.

Resisto parkkihallin valaistus 1

Parkkihalli ennen ja jälkeen valaisinuudistuksen:

Vantaa Kehämylly Business Park parkkihalli ennen ja jälkeen remontin

Kohteessa käytetyt tuotteet