Lumiance |  Sylvania |  Concord

Toimitiloissamme, Vantaalla Kehämylly Business Park -toimistorakennuksessa valaistusta uudistettiin vuoden 2022 aikana. Tavoitteena oli saada valaistus energiatehokkaammaksi ja pienentää kiinteistön korjausvelkaa. Kiinteistön alkuperäinen valaistus oli toteutettu T5-loisteputkivalaisimilla, pienoisloistelampullisilla alasvaloilla, sekä elohopeahöyry- ja monimetallilampullisilla ulkovalaisimilla. Kaikki kiinteistön valaisimet haluttiin korvata LED-valaisimilla.

Aulatila ja käytävä ennen ja jälkeen remontin:

Vantaa Kehämylly Business Park aula ennen ja jälkeen remontin


Vantaa Kehämylly Business Park käytävä ennen ja jälkeen remontin

Sisätiloihin yli 200 paneelivalaisinta

Toimistorakennuksen sisätiloihin kuten käytäviin ja neuvotteluhuoneisiin vaihdettiin 230 kpl erittäin matalalla kiusahäikäisyllä, UGR<16, varustettuja Quadro-paneelivalaisimia. Quadron arkkitehtooninen ulkomuoto ja laadukas valo sopii hyvin toimisto- ja kouluvalaistukseen sekä käytävien ja aulatilojen yleisvalaistukseen. Valaisimeen on saatavissa DALI/Switch-Dim ja Multipower-versio, jossa valaisimen tehoa ja valovirtaa voidaan vaihtaa helposti DIP-kytkimellä.

Käytäville, aulatiloihin ja ravintolatilaan valittiin Quadro Multipower -malli. DiaLux-valaistuslaskennalla varmistettiin riittävä valaistustaso.  Kaikissa tiloissa voitiin käyttää valaisimen pienintä 15W:n valotehoa. Vanhojen pienoisloistelampuilla varustettujen alasvalojen ottoteho oli 32 - 52W, käyttöpaikan mukaan. Uusia paneelivalaisimia asennettiin sama lukumäärä, jolloin energiaa saadaan säästymään 55–70 %.

Vantaa Kehämylly aulatila

Kehämylly Business Park Ravintola

 
Piha- ja parkkialueen valaistus

Ulkoalueille asennettiin hyvän valaistuksen antavia ja energiatehokkaita Sylvania LED-valaisimia ja -lamppuja yhteensä lähes 70 kpl. Laadukas valaistus luo turvallisuuden tuntua sekä lisää käyttömukavuutta. Osa pylväs- ja pollarivalaisimista oli jo vuosien saatossa menettänyt merkittävästi valotehoaan tai pimentynyt kokonaan. Valaistustasoissa ja energiankulutuksessa saavutettiin merkittäviä parannuksia. Pihavalaistuksen energiansäästöt ovat käyttöpaikan mukaan 30–70 %.

Vanhat parkkialueen pylväsvalaisimet korvattiin uusilla vastaavilla valaisimilla ja niihin asennettiin Sylvanian ToLEDo Performer 36W LED-lamput. Valoteho parantui merkittävästi ja sähkön kulutus pieneni yli 100 W jokaisessa valaisimessa. Takaisinmaksuajaksi LED-lampulle laskettiin tässä tapauksessa sähkönkulutuksen perusteella 1,1 vuotta. ToLEDo Performer -lamppu on nopea, turvallinen ja helppo tapa päivittää elohopealamput LED-tekniikkaan edullisella investoinnilla. Takaisinmaksuaika on lyhyt, jopa 5 kk, kun valot palavat hämäräkytkimen takana n. 4000 tuntia vuodessa.

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus

Vantaa Kehämylly ulkovalaistus 2

Pysäköintialue sai ympärilleen seitsemän valotehokasta ja vankkaa alumiinirakenteista Zephyr-katuvalaisinta. Zephyr on saatavissa kahdessa eri koossa, Small ja Large. Lisävarusteena Zephyriin on pylvään päähän tuleva säädettävä pylväskiinnike, siitä on kokovaihtoehdot 48/60 mm ja 60/60 mm. Valotehon perusteella piha-alueelle valittiin Large-kokoinen 7700lm:n malli. Tässäkin tapauksessa tehoa saatiin pudotettua 40 % vanhoihin 100W:n monimetallilamppuvalaisimiin verrattuna.

Lisäksi piha-alueen kulkureittien valaisemiseen ja tunnelmaa luomaan vaihdettiin vanhojen pollarivalaisimien tilalle tyylikkäitä Start Bollard LED -valaisimia lähes 20 kpl. Start Bollard LED on vankkarakenteinen, huoltovapaa ja pitkäikäinen valinta. Pollarivalaisimien osalta energiansäästöä saavutetaan 30 %.

Pysäköintihallin valaistus

Parkkihallissa T5-loisteputkivalaisimet korvattiin energiatehokkailla Sylvanian Resisto-valaisimilla. Tällä uudistuksella puolitettiin energiankulutus valaistuksen osalta.
Lue täältä parkkihallin valaisinuudistuksesta ja saaduista säästöistä.

Parkkihalli ennen ja jälkeen valaisinuudistuksen:

Vantaa Kehämylly Business Park parkkihalli ennen ja jälkeen remontin

Tutustu tuotteisiin