Lumiance |  Sylvania |  Concord

Puotilan elinkaarimallilla rakennettu ala-aste on Helsingin kaupungin energiatehokkaimpia kouluja. Entinen huonokuntoinen ala-aste purettiin kesällä 2020 ja tilalle rakennettiin ajanmukainen ja monikäyttöinen koulu. Uudessa koulussa aloitettiin opiskelut vuonna 2022. 1.–6.-luokkalaisten ohella koulussa opiskelee kielikylpyoppilaita ja erityisoppilaita, koulussa on myös harrastus‐ ja kokoontumistiloja lähialueen asukkaille.

Puotilan ala asteen koulu Helsinki


Opetustiloihin sekä hallinnon ja henkilöstön tiloihin asennettiin lähes 500 valotehokasta Start Panel -moduulivalaisinta. UGR19 häikäisyarvon täyttävässä LED-moduulivalaisimessa on mikroprisma häikäisysuoja. LED-paneelit sopivat erityisesti toimisto-, koulu- ja sairaalavalaistukseen.

Puotilan ala aste Start Panel 1

Puotilan ala aste Start Panel 2

Puotilan ala aste Start Panel 3

Lisäksi kohteeseen asennettiin yhteensä noin sata läsnäolotunnistimella varustettua, kustannustehokasta Syl-Lighter 150 PIR ja Syl-Lighter Start -alasvaloa. LED-teknologia yhdistettynä läsnäolotunnistimeen tarjoaa pitkäikäisen ja energiatehokkaan ratkaisun pienillä ylläpitokuluilla. Läsnäolotunnistimen avulla voidaan säästää energiakustannuksissa jopa 60 % ja tunnistimien käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Syl-Lighter -valaisimien asennus on helppo ja nopeaa. Valaisimet sopivat tiloihin, joissa vaaditaan pitkää käyttöikää ja paljon sytytyskertoja kuten käytävillä, wc- ja suihkutiloissa.

Kohteessa käytetyt tuotteet: