Lumiance |  Sylvania |  Concord

 

Tämä vuosi on juhlan aikaa, Sylvanian Groupin lippulaivabrändi Sylvania täyttää 100 vuotta.

Sylvania-yhtiöt perustettiin vuonna 1901, mutta brändi luotiin virallisesti vuonna 1924. Sylvanian juuret ovat Pennsylvaniassa 1900-luvun alussa.

Jo ennen vuotta 1924 brändin takana olevat yritykset olivat mukana kestävän kehityksen toiminnoissa. Kun Sylvania-tuotemerkki perustettiin, se oli alansa edelläkävijä. Lamppujen merkitys kasvoi monilla teollisuudenaloilla, kuten radioissa, valaistuksessa ja myöhemmin katodisädeputkissa, erityisesti kuvaputkitelevisioissa. Tuohon aikaan se erikoistui lamppujen korjaamiseen ja oli siten innovatiivisen teknologian ytimessä ja jo osa kiertotaloutta.

1924, Sylvania brändin alkuperä

Kierotalouden synnyn myötä Sylvania alkoi valmistaa valaisimia vuonna 1924. Logon ja ensimmäisten pakkausten vihreä väri sekä Sylvania-nimi ovat peräisin Sylvanian alkuperästä Pennsylvaniasta ja sen vihreistä metsistä. Vihreä väri, kuten myös Sylvania-nimi, ovat säilyneet siitä lähtien.

Sylvania historia kuva 2

Sylvanian monet innovaatiot

Yritys kasvoi Sylvania-tuotemerkkinsä kautta yritysfuusioiden ja toiminnan kansainvälistymisen kautta. Vuonna 1938 Sylvania oli maailman ensimmäinen yritys, joka valmisti loistelamppuja.

Sitten 1900-luvun puoliväli oli monien innovaatioiden kehto. Tuotemerkin alullepanijoina olivat ensimmäiset puutarhalamput (1959), dikroottiset lamput (1961), punaisen fosforin keksiminen, joka mahdollisti väritelevision (1964), kameroiden salamakuutiot (1965), GU10-halogeenilamput ja lamppujen kannat (1996) sekä viime aikoina filamentti-LED-lamput (2014) ja filamentti-LED-putket (2021).

Sylvania historia kuva 3

Sylvania historia kuva

Vuonna 1986 Concord-brändi ja sen koko Euroopan mantereella loistava valaistusosaaminen liittyivät Sylvanian tarinaan.

Markkinoiden kehityksen myötä Sylvanian osaamiseen on viime aikoina liitetty hyvinvoinnin ja energiankulutuksen vähentämisen käsitteet. Esimerkiksi LumiNature (2021) oli todellinen teknologinen uroteko hyvinvoinnillemme, sillä se antoi keinovalolle samat ominaisuudet kuin luonnonvalolle.

Tänä päivänä Sylvania edistää kestävää kehitystä yli 50 maassa

Nykyään Sylvania Group -konserni toimii yli 50 maassa ympäri maailmaa ja sillä on yli 1200 työntekijää.

Sylvania on ottanut vastaan ympäristömuutoksen haasteet erittäin vähäenergisillä valaistustuotteilla, ja myös digitaalisilla palveluilla, joiden avulla voidaan hallita valaistusta kustannustehokkaasti ja yksilöllisesti.

Helmikuussa 2024 Sylvania Group -konserni sai Ecovadis Silver -mitalin, jonka sai 15 % valaistusalan yrityksistä. Tämä kuvastaa sitoutumista ja jatkuvia ponnisteluja kestävän kehityksen ja vastuullisten liiketoimintakäytäntöjen edistämiseksi.

Katso 1 min videolta Sylvanian tarina.